Who killed Bambi?

Itt most nem a Sex Pistols "The Great Rock and Roll Swindle" c. lemezének amúgy remek számáról van szó, hanem arról, hogy GB kutatótevékenységének köszönhetően kiderült, hogy mi okozta szegény Bambi halálát. A teljes cikk megtalálható itt. Eszerint az 1970-ben hazánkban is megjelent Pepsi a bűnös.
 
A Pepsi tényleg ’70-ben jöhetett be, mert 10 évvel később, az érettségim évében rengeteget (mondhatni minden hétköznap) jártam a kispesti Kossuth tér környékén és ott, a lakótelep legeslegszélső háza előtt (akkor kék volt a korlát, most nem az) volt egy ABC, mellette egy éven át a plakát:
"10 éves a Pepsi Cola Magyarországon"
Ezen mindig röhögtünk Laci barátommal. T.i. WtF cares, hogy hány évesek? Így utólag, ez lehetett a mai "corporate image" reklámok őspéldánya.
 
Ha viszont így van, akkor számoljunk csak egy kicsit! 1970-ben leállt a Bambi gyártása. A 65-ösök akkor 5 évesek voltak, tehát még oviba jártak. Lehet, hogy a Bambi az iskolások körében volt igazán népszerű és a ’65-ösök (Post Bambik) ezért nem ittak belőle?
 
A fiatalok kedvéért: a gyerekek akkor még 6 évesen mentek iskolába, de ez majd egy másik bejegyzés témája lesz.
Reklámok
Kategória: Általános
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Who killed Bambi? bejegyzéshez

  1. Zoltán szerint:

    Szia! Az alsó linket én is megírtam. Épp az volt a furcsa, hogy 69-ben még gyártották és a 65-ös ismerőseim egyike sem ivott belőle. Az okfejtésemben leírom, hogy a 65-ösök noha már éltek, tehát akár ihattak is volna Bambit 69-ben, de mégsem tették, mert ők akkor még csak ovisok voltak. És a Bambi úgy látszik az iskolákban, farsangi bálokon és zsúrokon terjedt.

    Többet most nem tudok írni, mert kórházban vagyok. Csók a családnak!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s