Hőségriadó

K. (egy szavazattal pártelnök és) miniszter úr felkérte a lakosságot, hogy délutánonként kapcsolják ki a nagyobb fogyasztású háztartási készülékeiket, mert az ország az áramtermelési kapacitásának határához érkezett.
 
Ezúton üzenem, hogy én minden tőlem telhetőt megtettem az energia takarékoskodás érdekében: 44-es Porotherm falazóelemek, flóratető 25cm földdel, minden irányban jól szellőztethető ház, energia takarékos izzók. Szándékosan nincs légkondícionálónk, úszómedencénk, liftünk és kacsalábon forgató szerkezetünk. Pedig arra most 0% a THM.
 
A másik oldalon ott állnak a lakótelepen élők, akik, ha a fejük tetejére állnak, akkor sem tudnak spórolni, mert adottak a körülményeik. A 16cm beton télen hideg, nyáron meleg.
 
A javaslataim tehát:
  1. A giga és mega bevásárló központok légkondijának leállításával kezdjék. A kisfiam barátnője tegnap megfázott a Lurdy házban, mert olyan hideg szél fújt bent. Vagy akkor kevesebben vásárolnak és csökken a profit? Rossz lehet.
  2. A jövőben ne adjanak építési engedélyt egy elsivatagosodás előtt álló országban oszlopokon álló, üvegfalú (ronda és városképbe nem illő) irodaházaknak (ld. az Árpád híd pesti hídfője). A magánházakra szigorú előírások vonatkoznak a hőszigetelés terén. A profitorientált irodaházak építtetőinek meg szinte fő céljuk, hogy minél látványosabban lesírjon az irodaházaikról, hogy az üvegköpeny miatt télen a fűtés, nyáron meg a hűtés horribilis költségeket emészt fel.
Az én értelmezésem szerint (nehogy jogi bonyodalmak legyenek) K. miniszter úr ebben a nyilatkozatában udvariasan megkérte a lakosságot, hogy takarékoskodjanak, mert nem jut elég energia a bevásárlóközpontoknak és irodaházaknak.
 
Hát én ennél többet nem fogok.
Reklámok
Kategória: Egyéb
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Zoltán szerint:

    Vszeg megsértődött a post-omon, mert még aznap bejelentette, hogy év végén lemond a miniszterségről.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s