P+R

Zita környezettudatosan él. Ha lehet, P+R-ezik. Tegnap a belvárosba tartottak. Kiszámolta, ha a kocsit otthagyja (és nem lopják el) a Felvonulási tér környékén (most már Október 23. vagy valami hasonló, de hogy ennek mi köze az EU csatlakozás időkerekéhez azt nem tudom), akkor a megspórolt és el nem pöfékelt benzin ára fedezi a földalatti jegyeket.
 
Eddig az elmélet.
 
Lementek a "Hősök tere" megállóhoz. Koradélután volt. A jegypénztár zárva. Csak az automata működött. Előtte hosszú sor. Szerencsétlen angol család megetette az első 200-ast a géppel. OK. Jött a második. Szó nélkül kiköpte. Na ezzel próbálkoztak kb. 5 percig, majd feladták. Cancel az egész. Az elsőt nem adta vissza. Felháborodtak. Mert olyan nyugodtak. Én már törtem volna.
 
Két család után, negyedóra elteltével jött Zita. Ezalatt elment 5-6 földalatti. Neki sem vette be a papírpénzt. Felszaladtak az újságoshoz. Azt mondta, hogy már elfogyott a jegye, de menjenek le az automatához. "Gondolja, ha az működne, akkor magához jönnék?" Vissza az automatához, hátha már működik. Egy japán család kísérletezik. Látszik, hogy gyakorlottak a játékautomaták terén. Már a harmadik 200-asnál tartanak, amikor megszakad a nyerő sorozatuk Az utolsót sehogy sem veszi be. Feladják. Ekkor végre kinyitott a jegypénztár és mindenki tudott venni jegyet magának. Már aki akart.
 
És a poén(ok):
  1. Szinte mindenki leszáll a Deák téren. Kiürül a szerelvény. Csak három utas marad: Zita, Rudi és egy angol srác. És ekkor felszálltak az jegyellenőrök. Komolyan gondolják, hogy az utolsó megállónál kaszálni fognak? Vagy a melegben nem akaródzik a tömegbe felszállni? Délutáni szieszta? Ezért drágák a jegyek tisztelt BKV! Családomnak 45 percébe került jegyet venni, maguknak meg pihennek.
  2. Zitáék leszállnak a Vörösmarty téren, ahol már látszik a volt ORI székház helyén épülő új üvegpalota kontúrja. Az egész épület átlátszó, belül hatalmas aula és a poszter tanúsága szerint fák. Technikai csoda lesz télen felfűteni, nyáron lehűteni. Szerintetek hova fújják a légkondik kültéri egységei a bentről elvont hőt? Az utcára. Ezért vág mindenkit pofán a meleg a belvárosban.

    Még egyszer elmondom: azért én nem fogok spórolni, hogy ilyen épületeket építhessenek. Majd ha a középületekre is lesz energia-takarékossági előírás, akkor igen.

Reklámok
Kategória: Egyéb
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s