Mert megérdemlem

Nem lehet tovább húzni. Jön az ősz. Most már tényleg meg kell csinálni a dolgozószobánkat. Egy jó apropó volt, hogy ismerőseink majdnem itt aludtak. Kihasználva az alkalmat – ha jönnek, ha nem – kipakoltam a szobából azt a tizensok dobozt, ami a költözés óta, az elmúlt egy évben ott torlódott.
 
Itt az ideje annak is, hogy csináljak magamnak egy íróasztalt. Olyan igazi, nagy, rendesre persze nincs most pénz, de van négy (és két héten belül még 2) jó fekete íróasztal lábam. Most már csak egy hatalmas deszka kell. A rétegelt lemez kellően merev, nekem tökéletesen megfelel.
 
El is mentünk egy faáruházba és kiválasztottuk az "anyagot". Mivel 170×75-ös asztallapot akarok, először a legvastagabbra böktem rá(30mm). Mondták, hogy az már olyan vastag, hogy ott már az egész lapot ki kell fizetni. A totálkár 28K körül lenne. Ez a szám megkönnyítette a választást: Gyerünk, vágassunk le egy 170×75-ös darabot a 18mm vastagból! 8300 a végösszeg. Otto Keller.
 
Úgy látszik, ezzel a tranzakcióval egyben large accounttá is váltunk náluk (vagy nagyon unatkoztak), mert örömükben az épp rendőrnek öltözött Rudinak rögvest adtak egy újszerű állapotban lévő mérőszalagot. Helyszíneléshez hasznos lesz. Tegnap a lezárt rakparton már úgyis megtanulta a "vízihulla" kifejezést. Fejlődjön az a gyerek!
 
Ha már beindult az üzlet, gondoltuk itt az idő kijátszani a végső kártyánkat: Megkérdeztük, hogy van-e maradék anyaguk, mert mi karókat is keresünk a paradicsomjainkhoz. Az eredeti, akkor még hatalmasnak látszókat már rég kinőtték szegények. Mondták, hogy persze, van. Kövessük őket. Kisvártatva a kezünkbe nyomtak néhány mahagóni lécet. Egy darabolásból maradt meg, nem tudnak vele mit kezdeni. Ők csak kidobnák.
 
Nincs más választás, mahagóniból lesznek a paradicsom karóim. "Mert megérdemlem."
 
 
 
 
Reklámok
Kategória: Egyéb
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s