Képrejtvény

Rudi elsős lett. Az első néhány napja alapján úgy látom, hogy célszerű lesz felvenni egy "Iskola" kategóriát. Bár úgy tűnik, jól választottunk iskolát, biztos vagyok benne, hogy lesz bőven téma.
 
Három napon vagyunk túl és Rudi még nem tud olvasni. Sőt, még egyetlen betűt sem tanultak! Nagyon helyes! Kár rohanni, mert akkor csak megundorodik az egésztől a sok kudarc miatt. És a gyorstalpalósok általában nem szeretnek olvasni. És ki szeret olyat csinálni, amit nem tud? Jó, rendben, a pop énekesek. Meg sok filmes. Ja, meg sok építkezési vállalkozó. OK, rendben, ez nem volt jó példa Mosolygó arc
 
Szóval Rudi nem tud olvasni, ezért – cseles módon – arra kérték a gyerekekek a tanítónénik, hogy rajzolják le az órarendjüket. Emlékszem, a nagyobb gyerekeimnél ezt a problémát még úgy oldották meg, hogy az első szülőin lediktálták az órarendet – kihasználva azt a tényt, hogy mi már tudunk írni (és még ez sem mindig igaz). A helyzet – márminthogy tudok írni – azóta sem változott, de így lényegesen szórakoztatóbb a dolog. Egyfelől lefoglalja a gyerekeket a rajzolás (legalábbis a szokásos, vacsora alatti beszámoló közben úgy tűnt, határozottan élvezte), másfelől pedig jó kis szellemi feladványul szolgált a szülők számára.
 
Képzeljetek el egy ilyen órarendet:
Első rubrikában kék karika, benne sok kisebb karika. Alatta két zöld téglalap, közöttük vastag vonal. Alatta függőleges piros egyenes, a végén kis piros gombóccal. Legalul egy lefelé repülő rakéta alak. Ketten együtt nagy sikerként könyveltük el, hogy 5 percen belül kitaláltuk a holnapi órarendet: labda/könyv/kottafej/ceruza, azaz torna/olvasás/ének/írás. Jól szórakoztunk.
 
De a legjobban ma reggel nevettünk, amikor kiderült, hogy az egyik anyuka a labdát vízfestékes palettának nézte, ezért festéket és ecseteket pakolt tornaórára.
Reklámok
Kategória: Egyéb
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s