Esztétika

Íme egy spanyol szálloda dohányzásra kijelölt területét jelző piktogram. Annyira szép, hogy elképesztő. Mondhatni tökéletes. A színek, az elegancia, a móka, hogy vízszintesen száll a füst stb.

Ilyet mi vajon miért nem tudunk?

Dohányzásra kijelölt terület

Itthon olyanok kaphatók, mint egy 60-as évekbeli NDK-s KRESZ tankönyv ábrái. Most tekintsünk el attól, hogy ez itt egy dohányzást TILTÓ piktogram.

Dohányozni tilos

És ez az apró különbség kihat az egész életünkre! Az ilyenek miatt csöpögnek mind vízcsapok és imádják az emberek a Mac-et: A célnak mindkét tábla megfelel – sőt, a miénk még lehet, hogy jobban is -, mégis, ha zongorázni tudnám a különbséget! (Aaaaah! Still shocked)

És ha már füst: itt a kedvenc füst hangulatú poszterem, Le Frou-Frou.

Reklámok
Kategória: Általános
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Zoltán szerint:

    Azt mondják nekem itt, hogy a füst azért vízszintes, mert úgy fújják ki. Nem vagyok szakértő. Életemben egy szál cigit szívtam el és az pont eggyel volt több, mint amennyi kellett volna. Szerintem meg felfelé kunkorodik, de tképpen tök mindegy: ha függőleges, ha vízszintes(*), a kép jó.
     
    *: Apropó vízszintes: Volt munkahelyemen az éves tervet egy táblázatban kellett összefoglalni. Kollégám a sokadik körre végre olyat alkotott, ami még az osztrák főnöknek is megfelelt. Már jött volna ki a szobából, de az Colombo módjára rászólt: "És át tudná írni a vízszintes táblázatot függőlegesre?" (Nem mindegy neki? Egyébként meg azt hiszem, a transpose() megcsinálja magától, de a Súgóhoz már nem értünk, ugye.)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s