Kísérletezzünk és ne gondolkozzunk!

Ez az önkormányzati játék az Öveges-féle kísérletek egy variánsa. Lényege az, hogy hirtelen ötlettől vezéreltetve hozok egy közlekedési rendeletet és lesz@rom (*), hogy mi történik utána. És mindezt azért tehetem meg, mert a következő ciklusban úgysem választanak újra. Az utánam következők úgyis mindent visszavonnak, tehát mindegy is, hogy milyen döntéseket hozok.
 
1. példa. Szentendre (erről már írtam):
A Dunakorzót délről északra (amerre nincs forgalom) egyirányúsították. Ezáltal minden, gyerekét iskolába speditőrködő terepjárós és kamionos anyuka a 11-es úton kell, hogy végigtotyogjon a belvárosba. Emiatt most annyi idő alatt tudok kijutni a városból, mint amennyi alatt Békásig jutottam, korábban. Előzetes kommunikáció nem volt. Hatáselemzés nincs. Bocsánatkérés nincs. A dugó hipp-hopp megszűnik a HÉV megállónál, ugyanis az a lámpa fogja meg a forgalmat. De az urak két hónap alatt sem tudták átállítani.
 
2. példa. Hungária krt.:
Mától (majdnem) csak a Hungin járhatnak kamionok ingyenesen (Vagy olcsón? Olyan nagyon nem érdekel. A lényeg, hogy megint van miért sztrájkolni valakinek.). Eredmény: 15 km-es kamionsor a város belső gyűrűjén. Két órába telik eljutni az Árpád hídtól a Lágymányosi hídig. Előzetes hatástanulmányról nem tudok. (Pontosabban, idén télen egy szakértő tanulmányában jelent meg először a "dugódíj" kifejezés, amit én meg is írtam annak idején.) Személyautók számára elkerülő út nincs (Pontosabban: az is lezárva, pl. pesti rpk.).
 
*: Jópofi: a @ miatt a szövegszerkesztő emil címnek értelmezte.
Kategória: Egyéb kategória
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s