Az a csavar

már a harmadik nyaralásomat keseríti meg. Megyünk nyaralni és vinném a bringákat is. Mivel 5 ajtós a kocsi, a tetőre szerelhető bringatartókat vettem, mert nem szeretem, ha nem tudom kinyitni a hátsó ajtót. Vettem tehát 2 keresztrudat, kocsi modell- és évjárat spedcifikus talpakat és 4 Thule Freeride bringatartót.
 
Aztán két éve, az utazás előtti napon fel akartam minden szerelni a kocsira. Hát nem ment, mert a kocsimra csak a gyártó által forgalmazott (egyébként szintén Thule) kereszrudakat lehet feltenni és az tól vastag a Thule gyári bilincsihez. Ezért aztán a nagy autóval mentünk, aminek vékonyabbak a keresztrudai, mivel azok "igazi" Thule-k. Ez viszont több benzin stb.
 
Tavaly már dörzsöltebb voltam: vettem spéci Thule T-csavarokat, amiket a keresztrúd sínjébe lehet csúsztatni. A gond az volt, hogy csak 2 adagot kaptam, ezért eggyel kevesebb bringát tudtam csak levinni.
 
A tavalyi nyaralás után egyből elmentem a Thule boltba, hogy idén ne legyen megint gond. Jó előre meg is vettem a hiányzó T-csavarokat. Aztán ma, egy nappal az utazás előtt elkezdtem felszerelni a bringatartókat és megint anyáztam: most jutott eszembe, hogy idán már 4 bringát viszünk és tavaly, a nyaralás után megint eggyeé kevesebbet kaptam.
 
Úgy látszik, ezt a speckó csavart egyedül én vásárolom Magyarországon.
 
Most két lehetőségünk maradt:
  • Egyik bringát otthon hagyjuk. Ez nyilván Rudi szépségdíjas (és még mindig 0 km-es Author-ja lesz), mert ő még úgysem képes nagyobb túrákra.
  • Hétfőn reggel 10-kor nyit a Thuile bolt. Addig valahogy elszenvedjük magunkat négyen, a megpakolt autóba még plusszban bepréselt gyerekbringával, meg a tetőre kötözött negyedik bringatartóval. Aztán a boltban felszerelek mindent. Ha viszont nincs nekik olyan csavar, akkor mi lesz? Megyünk hazavinni a felesleget?

Súlyos kérdések ezek! Azt hiszem hétfőn 10-kor vadul elkezdek telefonálni és ahol van, oda megyünk. Ha meg, 30 percen belül nem találok csavart, akkor hármat viszünk. És mindez azért, mert

  • Az egyik legjobb autógyártó nem képes gyári Thule keresztrudak fogadására.
  • A Thule nem olyan bilincsek gyártására, amely VALÓBAN minden keresztrudat átér.
  • A Thule nem tart rendes raktárkészletet a csavarjaiból.

A termék pontos leírása: Thule Freeride 530 bringatartóhoz "530-1"-es kódjelű "T-track" adapter.

[Update]

Egy hevederrel rákötöttem a bringatartót a keresztrúdra. Azzal el tudom vinni a bringákat a tetőn a boltig.

Reklámok
Kategória: Általános
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s