Pénzhiány

A sportvezetők rendre erre fogják az olimpiai kudarcokat. Mert ezt mondani a legkönnyebb, A pénz persze, hogy sok mindenben segít. Pl. kevésbé kimutatható doppingokat lehet venni érte. Esetleg kevésbé kifáradó, harántcsikolt szívizom rostokat lehet beültetni a combba. De lehet legálisan sportszerűtlen dolgokra is költeni. Pl. egy Ono nevű japán asztaliteniszező annak idején fél évig gyakorolta Jónyer szerváit egy adogatógéppel. Meg is nyerte ellene a VB döntőt. Pedig Jónyer akkor mindenkinél jobb volt. Az arany mégis Onoé lett.
 
A pénz sokat érhet, de nem minden oldható meg vele. Nem hiszem, hogy a pénz segített volna az alábbi esetekben.
  • Mohamed Aida hirtelen 12 pontot bevitt, amint elment az utolsó esély is.
  • Vajda Attila egyik nap kiválóan ment, másik nap meg utolsó a döntőjében.
  • A női póló válogatott kapusa a hosszabbítás után az 5 métereseknél kifogta az elsőt kettőt, a többiek mégis leadták az előnyt.
  • A gerelyhajítónk 3 érvénytelen dobást követően már jöhetett is haza.
  • Kovács Kati 23-szoros világbajnokként két 40+ éves hölgy mögött végez. Őket NEKI kötelező megverni, még akkor is, ha az egyiket úgy hívják, hogy Katrin Wagner.

És miért jön mindig elő az a kifejezés, hogy "túl nagy volt a felelősség". Hát ha túl nagy, akkor maradjanak itthon! Ha ott vannak a döntőben és valóban túl nagy a teher, akkor nem alkalmasak erre a feladatra! Az egyetlen korrekt megnyilvánulása ebben a témában valamelyik pólósnak volt, aki azért drukkolt, hoyg a szerbek jussanak be a döntőbe és ne az USA, mert akkor megmutathatják nekik, hogy mi vagyunk a jobbak. Végre egy egészséges hozzáállás. Ha valaki győzni megy oda, akkor ne féljen a többiektől és ne a gyengébb ellenfére várjon!

Ha megint választhatnék, azt hiszem sportpszichológusnak mennék. Nyugdíjas állásom lenne – legalábbis ebben az országban.

Reklámok
Kategória: Egyéb
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s