Nem létező találmányaim

Ezt csak úgy lejegyzetelem, hogy ne vesszen el.

Nagyon tud bosszantani, ha valami nem kényelmes. Ilyenkor egy jó ideig foglalkoztat a kérdés és általában ki is találok valami jó nagy baromságot. Azt már persze nem dolgozom ki, hogy hogy lehetne megvalósítani.

Példák:

  • A teniszütőmön fehér Wilson grip-et használok. Ez a létező legjobb. Fed és Justin is ezt használta. Új korában elképesztően jól tapad hozzá a tenyér. Nem kemény, nem puha, épp jó. Viszont mintegy félórányi játék után még ezzel a grippel is izzad a tenyerem. (A folyamatos futkorászástól télen, a 7 fokos sátorban gőzöl a pólóm.) Erre találtam ki az elemes, hűthető grip-et. Persze jó nehéz lenne megcsinálni, mert egy teniszütőnél nagyon fontos a súlyelosztás. Én pl. a fejnehezet szeretem és ólomcsíkokkal meg is nehezítettem a fejét, mert gyárilag épp egyensúlyban volt a nyele a fejével. Szóval ötlet van, konkrét megoldás nincs.
  • Idén végleg lerobant a bőröndöm. Nem törhetetlen hardshell, hiszen az mindent eltör, amibe beleverem. A sarkán húzták és a zippzár felszakadt egy 20 cm-es darabon. Az is megér egy postot, hogy lehetetlen hagyományos bőrőndöt vásárolni – csak gurulós verziók kaphatók, de azoknak a rakodótér közepén meg átlóg két vonatsín méretű vasoszlop, a húzóka nyele. Úgyhogy vigyázzatok a bőröndjeitekre, mert kb. 5 évnek kell eltelnie, mire a bőröndgyártók eladásai annyira lecsökkennek, hogy a marketingeseik rájöjjenek, valami újdonságra van szükség: ezentúl pl. gyártsanak kerék nélküli bőröndöket! Szóval vettem egy nagy sporttáskát 20 euróért. 80 cm hosszú. Akkora, hogy egy hullán kívül beférne mellé még egy hegesztőtrafó és egy fagyigép is. Viszont nincs – nem is lehet rajta – számzár, ami persze nem ér semmit, de legalább megnyugtat. Vettem rá icipici lakatokat, de ezzel meg a Single-Sign-On problematikáját kezdtem el feszegetni. Elgondolkodtam és fel is találtam az ujjlenyomat-olvasós lakatot. Szerintem ilyet ma már lehetne csinálni, csak még senki sem jött rá, hogy lenne rá igény.

És az is milyen érdekes, hogy az eső fentről esik lefelé, és nem fordítva. Mert mi is lenne, ha – dacolva gravitációval – felfelé esne? Nem működne az esernyőnk. Minden víz befolyna a nadrágunkba vagy a szoknyátok alá. És itt jön az ötlet: a horgászok által használt guminadrág itt is használható lenne! Ez egy olyan gumicsizma, ami folytatódik egy guminadrágban. Ha esik az eső, a körülöttem szaladgáló esernyős embereket mindig elképzelem egy ilyen horgászgatyában.

Na ezt fejtse meg, Herr Freud!

Reklámok
Kategória: Általános
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s