10 méter

Ekkora hosszon zárták le a szélső sávot Szentendre kijáratánál, a pomázi kereszteződésnél. Az eredmény: 36 perc alatt jutottam ki a városból. Ez tavaly 7 perc volt, a nem Chuck Norrisról elnevezett híd átadása óta pedig 12.

A munkások természetesen ott sincsenek (*), egy kátyú sem látszik, közlekedési lámpát nem szerelhetnek, mert 50 méteren belül van már három.

Ez a városvezetés már csak ilyen. Pontosan ez a mindenbe beleszarás látszott akkor is, amikor egyirányúsították a Duna korzót, amikor áthangolták a 11-es út lámpáit és amikor 100 méterenként lámpákkal szabdalják fel a Dunakanyar egyik legfontosabb kivezető útját. Már korábban írtam, hogy hazafelé 13 lámpán kell átvergődnöm, pedig nem egy nagyvárosról beszélünk.

Egy másik példa: Egyik napról a másikra lezárták az utcánkat. Valamit szerelnek. A kerülő út kb. 40%-os lejtőn vezet át, két autó csak néhány ponton fér el egymás mellett és egy szakaszon olyan a terep, mint a sínek között. Csak azt nem írták ki, hogy

  • mit szerelnek
  • miért szerelik
  • meddig szerelik

Közlekedési lámpákra, parkoló automatákra van pénz, de arra már nincs, hogy a surágutakon keresztutcákat építsenek ki, hogy ne kelljen mindenkinek kimenni a 11-es útra. Légvonalban 800 méterre lakunk az iskolától, de úttesten a legrövidebb út 2800 méter. Mivel arra tömeg van, a 3km-nál is hosszabb úton járni.

*: nem tudom, hogy ez a jobb vagy az, amikor a Pók utcán láttam egy lombtakarító vendégmunkás-csapatot. Egyik sem dolgozott, mind a tízen épp telefonáltak.

Reklámok
Kategória: Egyéb
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s