iPhone boltban jártam

Továbbra is gondjaim vannak vele.

  • Nincs clipboard.
  • Nincs normális Office, benne RMS támogatás. Nem tudom, hogy hogy kezeli a digitális aláírásokat. (Sorry, én egy ilyen hülye corp-manó vagyok.)
  • A forgatás gravitációs érzékelője gyanúm szerint nem oprendszer szintű. Az alkalmazásra van bízva, hogy kezeli.
  • Az iPhone kétkezes telefon. A multi-touch nagyon látványos – hogy ne modjam, kiválóan alkalmas parasztvakításra -, de ha egy kézzel akarok a Google Earth-ben zoomolni, akkor nekem állandóan elfordul a térkép, mert az ujjam nem egyenes vonalon, hanem köríven mozog. (Ez nálam az antropológiai fejlődés eredményeként alakult ki. A yuppie-knak már biztos sínen mozog az ujjuk.) Ez nagyon idegesített. Szoftverből orvosolható, de ismét: minden alkalmazás máshogy fogja kezelni.
  • Magyar lokál, sort order, fontok, dátum, T9 mind megoldható, de hekkeléssel. Itt csúsztatok, mert a WinMo-nál a T9-cel hasonló a helyzet – viszont mindenhol megoldott.
  • A Safari tényleg jó, de az Opera zoomjától még nagyon messze van. Márpedig egy ekkora képernyőnél a zoom a legfontosabb képesség. Az Opera nem csak zoomol, hanem úgy tördeli be a paragfrafust, hogy közben tartani tudja az általam preferált betűméretet. Safarival egyszer ekkora, máskor meg akkora betűméret alakul ki.
  • Tudom, ennek a telefonnak sosem fogy el a memóriája, de ezt már a Windows Mobile is eljátszotta és belebukott. A felhasználók imádják kilőni a programokat.

iPhone

Ennyi. Egyébként szép tárgy. Sírnék, ha leesne a pocsolyába.

Reklámok
Kategória: Egyéb
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s