Crisis? What crisis? (1)

Ki mondta, hogy válság van? Nagyon is jól élünk! Még!
 
Csak néhány példa:
 
1., Akarok venni egy 2000 Forint körüli NATO katonai gyakorló gatyát a kertben dolgozós mellé, hogy Vilma inkább azt tépje szét, mintsem a farmeromat. (Bár lehet, hogy már lekéstem. Mindegy.) Anyámék mellett van egy ilyen bolt. Nyitva H-P 10:00-18:00. Eddig kétszer próbáltam. 10 óra 10 perckor még nem nyitottak ki. Nem kellenek a vevők. Sebaj, a munkahelyemhez közel is van egy. Az merészebb: 9:00-18:00-ig tart nyitva. A felirat szerint. Múltkor odamentem 13:45-kor, de csak egy kék cetlit találtam, miszerint "Rögtön jövök". Másnap 17:10-kor már a kerítés is zárva volt.
 
Uraim! Vásárolni szeretnék! Én egy vevő akarok lenni, de maguk nem engedik! Hogy mondjam még?
 
2., Az osztályban ránk esett a választás – mi gyűjtjük össze az erdei iskolára (2) a pénzt. Az egyik osztálytárs tavaly nem jött, mert elfogyott a pénz. Nem pillanatnyi pénzzavarról volt szó, ugyanis a gyűjtés egész évben zajlott, volt aki sok részletben fizetett. Ettől függetlenül teljesen meg tudom érteni: ha elfogyott, hát nincs. Nem mindenki engedheti meg magának az erdei iskolát. Akár szívesen segítenék is nekik, ha nem épp ennek az osztálytársnak lett volna legelőször mobiltelefonja az osztályban. Azóta persze van vagy 5-6 másiknak is. Másodikosok. Minek nekik mobil? Persze, presales-ként bármikor ki tudok én is találni 1 perc alatt 10 érvet a mobil mellett, de most őszintén: VALÓJÁBAN mi a jó égnek kell egy másodikosnak mobil? Hogy lehet olyan torz valakinek az értékrendje, hogy a mobilt előbbre helyezi a tábornál, a természetnél?
 
3., Szeretnénk csináltatni Vilmának egy elkerített részt a kertben. Beton alap, jó magas drótkerítés. No nem azért, hogy ki ne ugorjon, hozsen, ha kéri, úgyis kiengedem, hanem hogy a kintről bemászó kutyák ne juthassanak majd be hozzá. Az egész lényege az, hogy ne a teljes kerítést kelljen rendbehozni, mert az sokkal többe kerülne. Egyébként nem bonyolult az egész. Gondolom én, a kanapémon. Nézem a kerites.lap.hu-t. Lasszóval kell vadászni az olyan weboldalt, ahol méterre vetítve meg tudják mondani egy adott kerítés-típus árát. Konkrétan nem láttam ilyet. Mindenhol előzetes felmérést akarnak. Mit kell felmérni egy még meg sem lévő kerítésen? Nem hiszik el nekem, hogy jól mérem le a 30, esetleg 50 métert? Ha nem stimmel, úgyis a valós méretek alapján fognak számlázni. Vagy azt gondolják, hogy egy mocsárba hívom őket? Esetleg 20 méter magasan kell szerelni? Nyilván nem egy már meglévő krokodilfarmot kell bekeríteniük. Miért kell egy hetet várni egy olyan termék árára, amit folyóméterre kéne árulni? Úgy látszik, ők sem akarnak eladni.
 
Nincs itt még válság!
 
 
2: Az is megér egy misét, hogy az eredetileg egyhetesre tervezett tábor – amit mellesleg alig várnak a gyerekek – valójában 5 napos (tavaly legalábbis annyi volt), ősszel már 4 napot mondtak, az üzenőben 3 naposnak említik, de a dátumok alapján csak 2 napos, azaz egyet alszanak ott. A végén az lesz, hogy az osztályban megnéznek egy videót az erdőről.
Reklámok
Kategória: Általános
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s