Trappista sajt

Ezt a gyerekkoromban még a "vágható", ma már inkább a "kenhető népsajtok" kategóriájába tartozó sajtfélét sok helyen termelik. Az egyik konkrét gyártó (úgy kb.) "35 napig érlelt Trappista" néven forgalmazza.
 
A kérdés az, hogy ezt 35 napot soknak vagy kevésnek szánták. A 35 szerintem kevés, de a magyar trappista-átlaghoz képest meg lehet, hogy sok. Mindenesetre vágni még nem lehet, kenni meg már nem.
 
De most tényleg! Mi olyan bonyolult egy trappista sajt elkészítésében? Vagy régen még tejből készült? Az megmagyarázná a dolgokat. Vagy nincs raktár, ahol a második és harmadik 35 napon eltarthatnák az egyre keményedő sajtot? Vagy a fűtés a drága az érlelőben? Szívesen megfizetem, csak vágható legyen!
Reklámok
Kategória: Általános
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s