Mit utálok a mobilban?

Amellett, hogy nagyon hasznos eszköz, íme az én szubjektív listám:

 1. Állandóan az az érzésem, hogy ha nincs nálam, akkor semmi értelme az egésznek, ezért kényszert érzek rá, hogy mindenhova cipeljem. Lefoglalja az egyik kezemet vagy teletömi a farzsebemet.
 2. Leszoktat a szervezésről. Régen telefon nélkül is meg tudtuk szervezni a napunkat. Pl.: Találkozunk 4-kor a Felszabon (persze a szokott helyen, mert volt szokott helyünk – telcsivel már az sem kell, mert csak egy hívás és máris tudom, hogy épp hol vagy.). Ha 10 percig nem jövök, akkor a Deákon leszünk 5- felé. Ha az sem jön össze, akkor meg a koncert előtt negyed órával. Másik példa: Mobil nélkül a férjek meg tudnák jegyezni, hogy mit kell vásárolni. Mobillal meg állandóan hívják a nőt, hogy ilyen vagy olyan joghurtot vegyenek?
 3. Elcsökevényesíti az ember memóriáját. Mindent felviszek a naptárba és ha onnét a) kitörlődik vhogy vagy b) nem veszem észre, hogy zizegett, akkor elmulasztom az eseményt. Telcsi nélkül rendszeresen végig kellett gondolnom a napomat. Eleinte persze felejtettem el dolgokat, de később szépen megjegyeztem mindent. Persze, egy céges felhasználás esetén, amikor hetente van vagy 20 meeting, nagyon is elkél egy online naptár.
 4. A mobiltelefon megöli a karórát. Mikor elhoztam az órámat a szervizből, beszélgettem velük és mondták, hogy manapság már csak drága órákat vesznek, mert amúgy ott az óra a mobilban. Azt hiszem tavasszal votl egy postom, hogy hány helyenkell egy lakásban átállítani az kvarcórát a nyári időszámításkor. És különben is: mi a fenének egy óra egy sütőbe? Nem elég, ha a sütési idő méri? A karóra-kéréds kifejezetten fáj. Ennyire nem lehetünk igénytelenek. A karóra egy csodálatos dolog.
 5. Csöng a bal fülem (egyéni probléma), ezért csak a jobb fülemmel tudok telefonálni. A jobb kezem persze mindig foglalt mással (azzal cipekedek), ezért bal kézzel kell tartanom a telcsit a jobb fülemre. Nagyon kényelmetlen.
 6. Mindig akkor hívnak, amikor mással beszélek vagy nagyon mást akarok csinálni. Szinte minden nap előfordul egy 30-40 perces telefon lánc, amikr hívás közben missed call-om lesz, visszahívom, de közben jön egy másik stb.
 7. A telefon elem élettartamának és a tudásának szorzata állandó. Ha sokáig jó az elem, akkor nem tud semmit, ha pedig sokat tud, akkor minden nap tölteni kell.
 8. Előre figyelmeztettek és tényleg: mióta megvettem a HiFi-t, tényleg nagyon szar az mp3.
 9. Gyakran telefonközpontost kell játszanom. Kivitelező üzen lakatosnak. Lakatos üzen vissza kivitelezőnek. Egymással nem hajlandók beszélni.
 10. A kihangosító nélkül telefonáló vezetők mindig épp (egyébként jobbra) kanyarodnak és nagyon tolakodnak. Vszeg nem tudnak sokfelé figyelni. Itt utalnék a magyarországi zeneoktatás hanyatlására (vagy inkább megszűnésére). Kicsit távolinak tűnhet az asszociáció, de a zenélés megtanít egyszerre sokfelé figyelni.
 11. A gyártók még magukkal sem kompatibilisek, ezért pl. teljesen esetleges, hogy át tudok-e küldeni valakinek egy névjegyet. Az egyik telcsi nem egyáltalán nem tud ilyet, a másik a vCard-ot szövegesen viszi át, a harmadik meg jól csinálja, de minek, ha a többi nem?
 12. Utálom, ha megadják másoknak a mobilomat. Ezt a saját privilégiumomnak tekintem. Tudom, jó nehéz lenne megcsinálni, de miért nem lehet olyan (persze címtár alapú) rendszert kidolgozni, hogy ha valakinek megengedem, hogy hívhassom, akkor az ne tudja továbbadni a számomat?
 13. A telefonokat az újdonságaikkal adnak el (8 mpx kamera vakuval, gps, videophone stb.), viszont három hónap alatt elavul. Folyton az az ember érzése, hogy egy technikai múzeumba való darabot használ.
 14. Utálom a mobil szolgáltatók hülyeségeit. Nem, nem a túlszámlázára és hűségnyilatkozatokra gondolok, hanem pl. arra, ha kapok egy MMS reklámot, pedig nekik kéne tudni a legjobban, hogy nem fogom tudni megnyitni, hiszen le van tiltva az MMS. (Rossz piaci szegmentálás és DM targetelés.)
Reklámok
Kategória: Általános
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s