ABEV

Már épp le akartam írni az élményeimet, de Marci beelőzött. Ezúton is köszönöm neki, hogy megkímélt egy dühös félórától! Minden egyes pontot én is épp úgy szívtam meg, ahogy ő. Ez nyilván nem véletlen – lehet, hogy az MS-orientált informatikai irányultságunk miatt van így.
 
Az APEH meg elmehet a Tudományos Akadémiára! Mivel a nulla jövedelmet is be kell valllni, még csak azt sem hozhatják fel mentségükre, hogy ők ezt az ABEV nevű szoftvert még életükben nem látták.
 
Ha már egy-az-egyben nem lehet kidobni az egész művet (demiértisnem?), akkor legalább az alábbiakat kéne megcsináltatni a Sztadival jövőre:
 
  • A "0853"-as űrlapot ideje lenne átnevezni "1"-re. A cégek, egyéni vállakozók stb. úgyis könyvelőkkel nyomulnak, ők meg tudnak birkózni a hülye számokkal – én nem. Nem akarok minden évben hülye sorszámokat keresgélni. Tudomásul kell venni, hogy az országban az állampolgár a legfontosabb, az állam szempontjából pedig az ő adója a legfontosabb. Akkor legyen ez az egyes űrlap!
  • Engem ráadásul nem is érdekelnek a keretprogramok meg az űrlapok. Én adót akarok bevallani. Ha lehet, akkor egyáltalán ne kelljen semmit telepíteni! (Pl. Excel Services-szel…) Az egységsugarú állampolgároknak legyen egy külön verziójú ABEV, amely egy katt és felmegy mindennel együtt. Ha Java runtime-mal, keretprogrammal, akkor úgy (legfeljebb majd beveszek egy Daedalon-t.). Ha jogi korlátozások miatt a Java runtime-ot külön kell feltenni, akkor a két link egymás mellett legyen (és jó sorrendben!). Homályos körmondatokat pedig nem kérek.
  • Egy adóbevallási keretprogram a "törzsadatok"-nál (mi az egyáltalán?) NE a vállalkozásokkal kezdje a sort, hanem velem, mint egyéni adófizetővel. A vállalatok – mint mondtam – úgyis szekértőkkel töltetik ki az adójukat.
  • Legyen egy sosem változó, egységes backup fájl, hogy a következő 10 évben bármikor meg tudjam nyitni a régebbi bevallásaimat. Jobbat mondok! Miért nem tudom letölteni a korábbi ével adóbevallásait tőlük? Náluk úgyis felviszik egy adatbázisba. Én mindenesetre pont semmit nem szeretnék telepíteni.
  • stb.
Reklámok
Kategória: Egyéb
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s