Kőszeg, 2009. június

Mielőtt elfelejteném, a hónap elején eltöltöttünk Kőszegen két éjszakát. Hogy miért épp kettőt, azt már leírtam: ennyire ment össze Rudi erdei iskolája. Szerdán útra kellett bocsátani, pénteken este meg be kellett gyűjteni. Vilma meg panziózott anyukájával. A fülén lévő harapásnyomból arra következtetünk, hogy nem volt felhőtlen a viszonyuk. Mindenesetre pénteken már nagyon nagyon nagyon örült nekünk.

Hogy miért épp Kőszeg? Egy varrógép állvány miatt. A teraszra szeretnénk egyet virágállványnak. Már régóta kerestünk egyet, de ha volt is (nagyon ritkán, mert már mindet felvásárolták a 90-es években), akkor ronda és drága volt. Aztán egyszer szólt B. (aki – láss csodát – Kőszeg mellett lakik), hogy talált nekünk egyet, csak el kéne hozni. Küldött fotókat is. Kiderült, hogy az állványra rá van téve egy varrógép is. Ráadásul csodaszép. Ráadásul működik. Úgyhogy ugrott a virágállvány projekt.

Kép 1316

(The Singer Manufacturing Co.
Fabrication Anglaise)

Szóval Kőszeg. Elég rondácska idő volt, de a mostaninál feltétlenül szebb. A város legközepén, az Irottkő szállodában szálltunk meg. Térre néző ablak, szuper panoráma. Csak néhány képet csináltam. Felpakoltam őket a “Kőszeg 2008” albumba és gyorsan ki is próbálom, hogy a teljes albumot hogy lehet ide beszúrni:

(Aha, nem jó sorrendben vannak, de mindegy.)

Egy kis magyarázat a képekhez:

 • Pauline egy ló neve.
 • Imádjuk a ruccolát. (A másik B-nek üzenem, hogy igen, angolul tényleg rocket a neve.) Korábban sokat próbálkoztunk vele, magról ültettük, mindig kiszáradt. Aztán láttuk, hogy B-éknél még a viacolor közül is ruccola nő ki. Pedig ott aztán nem locsolja senki! Kaptunk is tőlük egy kis palántát, ami azóta szépen megeredt a konyhakertünkben. Remélem Vilma nem zabálja le. Egyelőre szépen fejlődik.
 • A harmadik képen a Jurisics vár egy egyáltalán nem jellegzetes részletét örökítettem meg. Azt kell nézni, hogy a sarkon milyen érdekesen domború a falfelület.
 • A hatodik kép a szobánk ablakából készült. Korrekt.
 • Az utolsó pedig már Füreden, a szívkórház előtt volt. Hazafelé ugyanis nem tudtuk kihagyni a Bergmann-féle krémest.

És most néhány szó a motoros és Merida bringás képekről.

Pénteken rendezték a “Határok nélkül” nevű rendezvényt, melynek keretében a magyar és az osztrák rendőrség(1) együtt ünnepelte önmagát és azt, hogy a vasfüggöny lebontása óta akár át is lőhetnek a túloldalra. Egy majális-szerű eseményt képzeljetek el, ahol a sör és virsli helyett rendőröket mutogatnak.

Csütörtök este kérdezte a recepciós, hogy másnap reggel mikor szeretnénk indulni, merthogy a belvárost(! – Nem a teret, hanem a környező összes utcát is) lezárják. És amilyen a formánk, a nagytiszteletű igazságügyi és rendészeti miniszter úr épp a mi szállodánkat pécézte ki főhadiszállást gyanánt. Még ez sem lenne probléma. Laktam én már olyan szállodában, ahol a világ jövője szempontjából nála fontosabb emberek is megszálltak, és szinte észre sem lehetett őket venni. Jöttek szembe a mozgólépcsőn, a bárnál üldögéltek, beszélgettek a többiekkel stb.

De nálunk nem így van ám! Ha nem is tankokkal, de jött a kormányőrség, és evakuálták a szállodát. Érted? A recepciósok is csak a térről figyelhették, amint a magyar és osztrák rendőrök álmeghíúsítanak egy álbankrablást.

Nem kicsit siettünk reggel, nehogy ott kelljen töltenünk még néhány szép órát a tömegben, fizetős parkolóval, mert akkor este lekésünk Rudiról és legfőképp nem marad idő egy krémesre Füreden! Végül hazaértünk és begyűjtöttük Rudit, lefürödtünk és meséltem neki.

Aznap épp a “Kolozsvári bíró” volt soron.

1: Zsandár Mária

Reklámok
Kategória: Általános
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Kőszeg, 2009. június bejegyzéshez

 1. Zoltán szerint:

  Szia! A kérdéses objektum Balatonfüreden a Bergmann cukrászda. Két telephelyük van, de azonos az ár. A puccosabb a volt Füred áruházzal (ma már kínai, mert Füredet épp felújítják…) átlósan szemben, de egy sarokkal Budapest felé lévő kb. 3 emeletes sárga szállodaszerűség északi oldalában van. TuHu szerint Zsigmond utca (anno még én vittem fel nekik a POI-t.).Az egyszerűbbik a városból a Budapest felé vezető úton a jobboldali fenyves erdő és az Annabellához levezető útnál lévő lámpa között van kb. félúton, de balra.Ez a Bergmann nem összetévesztendő a győri Bergmann cukrászdával. Úgy tudom testvérek, de ha zongorázni tudnám a különbséget! A győri nagyobb, de vhogy darabosabb.

 2. Barnaby szerint:

  Szia Zoli!Hol van az a krémesevő hely? Mi is kipróbálnánk…ÜdvBarnaby

 3. Zoltán szerint:

  Köszi! Javítva. Ha rajtam múlt volna, ezt az évet kihagytam volna, mint az amerikaiak a 13. emeletet. Az még hagyján, hogy a 2009 egy ronda prímszám, de bárhova nézek, csak nyűglődés van.Az idő repüléséről Tamkó Sirató Károly egysorosa jut eszembe: "Csodálkozik, mint forróvíz a hőpalackban – megállt az idő?"

 4. b szerint:

  Biztos, hogy 2008 van, nem 2009, de már semmiben nem lehet biztos az ember lánya, lehet, hogy egy évve voltatok itt? Úgy tünt mintha pár napja lett volna. Így repül az idő?? b.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s