“Jövő hónaptól nem lesz pénze a Microsoftnak”

Akár egy Index cím is lehetne.
 
A tény az, hogy nyáron megszűnik a Microsoft Money nevű termék. Még jó, hogy nem nagyon használtam. Most enne a fene. Azt nem lehet mondani, hogy nem is akartam használni. Többször nekifutottam, de valahogy mindig koppantam.
 
A kilencvenes években az hiányzott, hogy a számlákhoz hozzáférési jogokat adhassak. Most meg nagyon nyögvenyelős a – z egyébként kiváló – 3rd party(*) Windows Mobile kliens és több desktop közötti zsilipszerű szinkronizáció megbízhatósága zavar. Konkrétan: a dolgozós és az otthoni gépemen szeretném nézegetni a riportokat, de úgy, hogy a tranzakciók többsége telefonról jönne, hiszen a kajáldában ritkán hordok magammal egy futkározó notebookot. Online banking nem érdekel.
 
Kollégámmal már futottunk egy jó nagy kört és valahogy működget is, de pl. egy újratelepítés után mindig elrontja a kategóriáimat, merthogy nálam irreleváns a veterán katonák nyugdíjkedvezménye, 401(k) meg a többi amerikai baromság, viszont kéne jó sok egyéb, tipikusan a házépítéssel és a kutyával kapcsolatos dolgokra gondolok. No mindegy, ennyi nyafogást nem ért az egész szoftver. Majd használom a WM kliens, abból lehet Excel-be exportálni és ott meg a pivot táblánál jobbat úgy sem tud senki.
 
*: Még véletlenül sincs egy normális WM kliens az MS-től! Gondolom azért, hogy az ökoszisztéma szépen fejlődhessen.
Reklámok
Kategória: Egyéb
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s