Kényelmi díj

Még egy kisebb adalék az autópálya-matricával(1) kapcsolatban. A matrica igénylő lapon a szokásos adatok között megakadt a szemem a “kényelmi díj”-on.

Nocsak? Ez meg mi lehet? A kényelem nem az autón múlik? Esetleg a kátyúkon? De mi lehet az a kényelmetlenség, ami pénzért és autónként korrigálható egy matrica vásárlás során?

Az űrlapból természetesen csak az derül ki, hogy alapértelmezés szerint 100 forint, én fizetem (azaz nem én kapom), valamint hogy változtatható az összeg. Mi ez? Egy újfajta, szabadon választott adónem?

Az OTP autópálya-matrica vásárlással kapcsolatos leírása alapján ezeket tudhatjuk meg a kényelmi díjról:

“Kényelmi díj: A matrica árán felül fizetendő díj.” Hát ez aztán a lényegre törő információ! De hogy mi ez és miért kell fizetnem és kell-e egyáltalán, az nem mondja meg.

“Fizetendő díj: Az autópálya-matrica ellenértéke és a kényelmi díj összege. A OTP Bank a vásárlási tranzakcióért külön díjat nem számít fel.” Ezt már tudtuk az előző pontból. Egyébként meg köszi, hogy a díj után, amit én fizetek, nem számolnak fel külön költséget.

“Kényelmi díj: A kiválasztott matrica típushoz tartozó kényelmi díj.” Itt mindössze annyi az új információ, hogy típusonként más- és más lehet az összeg. De hát ez sem valódi információ, hiszen mint tudjuk, megadhatom az összeget, tehát naná, hogy más- és más összeget is megadhatok.

“Fizetendő díj: A kiválasztott matrica ellenértéke és a kényelmi díj összege.” Ez sem új.

Többször nem fordul elő a kifejezés a leírásban, tehát ennyi információból kell meghozni a felelősségteljes döntést. Azt hiszem, nagyon kényelmetlenül fogom érezni magamat, mert hogy én ide 0-t fogok írni, az tuti(2). Már feltéve, ha az előző cikk alapján be tudok regisztrálni.

1: A “matrica” helyett először véletlenül “patricá”-t írtam. Úgy látszik, túlzottan patriarchális a világképem.

2: Ha nem fogad el egy nem túl sértő, negatív számot 🙂

Reklámok
Kategória: Egyéb
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s