Miele

Vettünk egy tárgybeli mosógépet. (Hogy miért? Mert 47 éves vagyok és én már nem akarok többet mosógépet venni.) Ennyit a márka nimbuszáról. (Ehhez képest a valóság:) Leszállították. Gyönyörű darab. Álomcsendes. 1600/perc fordulton centrifugáz, mellett állsz és nem hallod. A ruha olyan a mosás után, mint a vattacukor (költői akartam lenni – a habszerűségre és nem a ragadásra gondoltam)
 
Viszont:
 
  • 1.5 m-es kimölő csővel jött. Nekünk 3 m kell. Szerencsések vagyunk, mert toldható, így "csak" 7-8 rugóba, 5-6 telefonba és két hétbe került a megoldás.
  • A hálózati kábele alul jön ki a gépből és 165 cm-re ér fel. Átlósan semmi esélyem, hogy bárhova bedugjam. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a mosógéphez kell alakítani a mosókonyha elektromos rendszerét. Nonszensz(*). Hívom a szervizt, de helyette az ügyfélszolgálat veszi fel és minden kérdésemet ping-pong-szerűen adja át oda-vissza. A lényeg:

A magyar szabványok szerint tilos toldani a vizes helyiségekben a 220-as kábelt (ezt pontosan tudom, mert anno csak harmadszorra mentem át az utolsó vizsgámon, a Munkavédelmen.), viszont a magyar szabvány állítólag azt is tiltja, hogy 165 cm-nél hosszabb kábelt építsenek be a gépebe. Ez utóbbit nem tudom (Sőt! Kétlem.), de ha így van, akkor a szabványügyi hivatal elmehet a Tudományos Akadémiára! A szerviz javaslata: Mivel ők tuti nem mehetnek ki hosszabb kábelt bekötni, ráadásul a garancia is elveszik, ha megbontjuk a gépet, toldjam meg a kábelt és csavarjam be egy nejlonzacskóba.

Érted? Az ember vesz egy Miele mosógépet és a feje magasságában (vagy jobb esetben a mellette lévő szekrény polcán) meg fityegjen egy zacskó egy 220-as dugóval!

Hölgyeim és Uraim! Megérkeztünk! Ez már az Európa megállóhely!

*: Ez olyan, mint amikor a gépész megkérdezte, hogy első- vagy hátsóöblítéses csészét szeretnék. Mittudomén! Oldja meg! Mondtam neki. Ő eldöntötte, megcsinálta az alapon az áttörést és ezzel meg is határozta, hogy csak a Laufen nevű cég termékét vehetem meg, mert a faltól ilyen távolságot csak teleszkópos lefolyóval lehet megoldani. Köszi Faragó Pali! Nem felejtem el! Egy tőmondat azért belefért volna még, hogy a döntés mivel jár!

Reklámok
Kategória: Általános
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s