Whirlpool strikes again

Egy nem beépíthető, három évvel ezelőtti csúcsmodellről beszélünk. Ahogy mondtam, három éves, ergo alig járt le a garanciális időszak. Januárban elromlott a főkapcsolója:

  • kiszállási díj: 5000+
  • anyag: 2000+
  • munkadíj: 6000+ (Habár csak 10 percet töltött a házban, megkezdett órák alapján számláznak.)
  • (minden másra ott a Mastercard)

Ilyen előzmények után tegnap elkezdett nyekeregni valami mosogatás közben. Elegem van ebből az egész kócerájból. Ráadásul nem vagyok benne biztos, hogy beljebb vagyok, ha veszek egy Gaggenau-t vagy egy Miele-t, mert azok meg a “recurring cost”-ból élnek. A gőzpárolók például néhány havi használat után elkezdenek visszaszámolni és leállnak, ha nem veszek bele vízkőoldót – tőlük.

Aztán ott van a mosógépünk, aminek olyan rövid a hálózati kábele, hogy még a konnektor alá tolva is alig tudom bedugni a falba. A kábelt megbontani nem lehet, mert megszűnik a garancia, toldani nem lehet, mert életveszélyes vizes helyiségben.(*) A vicc az, hogy mindkét indoklás a szabványra hivatkozik.

*: Ezt pontosan tudom, mert a Munkavédelem volt az egyetemen az egyetlen iv-m. Mindez a legutolsó félévben! Nem apróztam el, egyből dékániig jutottam (az két bukta). Harmadszorra aztán úgy megtanultam (pl. a 47-es Minisztertanácsi rendeletet), hogy nem találtak fogást. A vizsgán olyan rendkívül fontos dolgokra kellett válaszolni, hogy a lépcsőházban milyen szélesnek kell lennie a sárga-fekete sávnak, meg hogy hány óránként kell egy esztergályosnak pihenőt biztosítani.

Reklámok
Kategória: Általános
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Barnaby szerint:

    Szia!Fogyasztói társadalomban élünk, ezek a termékek is elhasználódásra vannak kalibrálva.Én a nagyon régi, (de a következő tulajánál máig működő) automata mosógépem cseréltem le egy csilivili AAA+ os csúcsmodellre. Lejárt a 3 év garanciája és négy évesen gtk-s lett (a műanyag fülek a tetején elöregedtek, eltörtek, az LCD kijelző!!! háttérvilágítása elment, majd az elektronika hagyott cserben. Persze nincs hozzá "kompatibilis" utángyártott alkatrész, így javítás helyett inkább vettem egy olcsóbb modellt kis ráfizetéssel. Most nem írja ki szövegesen, hogy mit csinál, csak teszi a dolgát, gondolom amíg el nem romlik…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s