A választások margójára

Úgy lett vége, hogy szinte észre sem vettem. Ezúton köszönöm *minden* kedves jelöltnek, hogy meg sem keresett vacsora vagy fűnyírás közben. Talán már előre tudták, hgy úgysem fogok rájuk szavazni. Aznap este be sem kapcsoltuk a TV-t. Az elmúlt évek során oly rezisztenssé váltunk a sok egymásra mutogatásra, hogy már a leszart szar is le van szarva(1).

Mint külső szemlélő, azért találtam néhány érdekességet is:

  • Megint jön a számháború: kétharmados többsége van a Fidesz-nek, de O.V. már kijelentette, hogy ők három a harmadra törekednek(2). Lefogadom, hogy májusra már négy harmad lesz a cél.
  • Végignézve a leendő MSZP frakción, úgy látom, lesz még itt lefelé út bőven. (Egy kis szócsavarral élve: “There is a room to decline.”) Ma egy hírben olvastam azon “nagy nevek” listáját, akik kimaradnak (G.J.Z., K.I., NY.R. stb.). Mit mondjak? Egy könnycseppet elmorzsoltam a szemem sarkában. Hogy fognak szegények megélni a kiemelt nyugdíjukból?
  • Vicces szituáció lesz, amikor a Fideszes képviselők egymással szemben fognak ülni a Parlamentben, uis annyan lesznek, hogy körbe érnek.
  • Akinek dollárja van, az most váltsa be, mert a nagy egó minden árfolyamot el fog söpörni. Mindenesetre, az MNB elnökének már nem érdemes új gépet telepíteni.
  • A családi adózás(3) fogalma érdekes változáson ment át az elmúlt héten. O.V.: Idén nem tudnak vele foglalkozni, csak jövőre lehet a gyerek alapú kedvezményt bevezetni. Közben meg mintha kezdene elsikkadni az az apró tényező, hogy a családi adózás NEM arról szól, hogy a gyerekek után kapok kedvezményt, hanem arról, hogy mi (feleség, férj, gyerekek) egy CSALÁD vagyunk, ezért együtt kéne adózhaznunk. Az eddigi értelmezésem szerint épp az lett volna az érteme, hogy az otthon lévő anyuka kieső bére miatt ne szívjon a család egésze. És ezen nem, vagy csak részben segít, ha a gyerek után kap az apuka kedvezményt. No mindegy, már megtanultam, hogy ha adó, akkor szigorúan monoton növekvő a trend. Minden más csak PR.
  • Kikopott a “POLGÁR” szó a szótárból. A szavazatokat az “EMBER”-eknek köszönték meg(4). W.A.! Hol késel az éji homályban?

1.: Ha már témánál vagyunk: Rudiék a múlt héten a Parlamentbe mentek “osztálykirándulni”. A tanítónéni üzent minden szülőnek, hogy készítsünk be a gyerekeknek 250 forintot, mert az Árpád-hídnál lehet legközelebb pisilni, a Parlamentben nincs ilyen lehetőség. Megáll az agyam! Az ország első házában nem telik egy WC-re. Ha Ti is csatlakoztok, összedobhatnánk egy Toi-Toi-ra valót!. A magam részéről felajánlok 2000 forintot.

2.: Értsd: Egységet akarnak alkotni.

3.: MÁrmointhogy az anyuka és az apuka közös adóbevallást adjon be a család összjövedelméről.

4.: Azt hiszem, erre különösen igaz az, hogy “nincs mit”.

Reklámok
Kategória: Egyéb
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s