Javaslatom az új alkotmányhoz

Mostanában nagyon kapacitálnak minket, hogy kezdjünk hozzászokni a gondolathoz, hogy a felnőttek az ő kiskorú gyermekeik után is kapnának teljes- vagy legalább töredék szavazati jogot.

Az egy más kérdés, hogy a szalagavató bálokon a negyedikesek ott rimánkodnak, hogy ők még csak húsz(!) évesek és nem szeretnének felnőni, hiszen a gyerekkor olyan jó! (Pontosabban: szabadság, drog, pia, autó jöhet, a felelősséget meg, bár nagyon megtisztelő, de a felnőttek megtarthatják maguknak.)

Nos, az én javaslatom a fenti modell kiterjesztése lenne a már eltávozott felmenőinkre. Példának okáért az én édesapám szerintem tett annyit az emberekért, hogy igazán megérdemelnék utána néhány tizednyi szavazatot. Gondoljunk csak bele! Nélküle nem lehetnék az, aki lettem!

És az anyukám, aki egy ünnepélyen magának Puskás Öcsinek énekelt az iskolában (értelemszerűen, amikor még itthon focizott…)? Felmenők labdarúgással kapcsolatos előélete: +10%

Az apai nagyapámról nem is beszélve! Őt ráadásul egy orosz rakéta találta el Budapest ostromában! Az minimum dupla szavazati jogot érhetne manapság!

És Korda bácsi (1), az anyai dédapám? Aki egész életében egy (orosz) lőszert hurcolt két gerinccsigolyája között?

És az anyai üknagypapám, báró Zadielli Schlachta Vencel, aki Olaszországot hagyta ott – a szerencsétlen Smile -, hogy a monarchiában itt kezdhessen új életet?

No és Szalontay György? Aki Esze Tamással védte Tokaj várát? Aki személyesen bírta rá II. Rákóczi Ferencet, hogy kezdjen bele a harcokba. (2)

1.: Az öreget annyira ismerték, hogy még azt a levelet is megkapta, amire csak annyit írtak, hogy “Korda bácsi, Kispest”.

2.: A témáról további információ Hegedűs Géza “A menekülő herceg” és Passuth László “Sasnak körme között” c. könyveiben, valamint a Radixforumon található.

Reklámok
Kategória: Általános
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s