Hogyan lettem a Windows Phone 7 fejlesztő társadalom tagja?

Samsung Omnia 7-et használok egy éve. Otthon, a nappaliban, az ablak mellett is perces közökkel hullámzik a adatkapcsolat térereje. Hol van, hol nincs. Érdekes, mert régebben (úgy 2000 körül) ugyanitt semmi gond nem volt vele. Az is igaz, hogy azóta történt egy “hálózatfejlesztés” az operátornál (Telenor).

A jelenség (az esetek között kb. 20-30 másodperc telik el):

3G 2 pálcika –> 2G 4 pálcika –> 3G 1 pálcika –> 3G 0 pálcika –> behajtani tilos (megszűnt a térerő) –> 2G 3 pálcika –> stb.

Többször eszkaláltam a szolgáltatónál, eleddig hiába. A héten viszont sikerült összehozni egy randevút. Felhívtak otthon, hogy bemérjék a “vonalat”.

Első kérésük volt, hogy kapcsoljam ki a 3G-t. Mondom nekik, hogy Windows Phone 7 Mango-nál ez nem csak úgy megy ám, itt minden idiot-proof, automatikus, csak a teljes adatkapcsolatot lehet letiltani. Ezen meghökkentek, de hát csak annyit jelent, hogy még sosem láttak WP7-et.

Szó szót, követett, végül kiderült, hogy a hálózatfejlesztés során a régi 2G-s cellájuk mellé beüzemeltek egy másik, 3G-st is. Mivel a házunk épp a két adó között található, a telefonom tanácstalankodik, hogy melyiket használja:

csak a 2G-t látja –> megjelenik a 3G –> hullámzik a 3G –> 0 a 3G –> megszűnik a 3G –> átvált 2G-re –> meglátja a 3G-t –> átvált 3G-re –> stb.

Az eredmény: 1-2 percenként megszűnik az adatkapcsolat.

Mivel a Windows Phone 7 Mango alapértelmezés szerint nem tudja letiltani a 3G-t, utánanéztem, hogy “okosban” meg lehet-e oldani és mint mindig, találtam rá megoldást.

Developer Unlockolni kell a telefont és aztán rátenni Schap barátunk Advanced Config Tool-ját (v1.5), ami a legjobboldali fülén a sok pipa között az egyikkel engedélyezi a “3G connection” kapcsoló megjelenítését a Settings –> Cellular oldalon.

Mivel nekem mindenképpen le kellett tiltanom a 3G-t, nem volt más választásom, Developer Unlockol-nom kellett a telefonomat, ami a Microsoft terminológiája szerint együtt jár a telefon fejlesztői státusszal, így részévé váltam a hivatalos Windows Phone 7 fejlesztői társadalomnak.

Egy jelképes évi $99-ért.

P.S.: Az ügyfélszolgálat végülis korrekt volt, arról nem tehetnek, hogy a 3G kapcsolat letiltása itt ennyibe kerül. Még mindig olcsóbb, mint a cellát letiltani – bár azzal sem veszítenék sokat.

Reklámok
Kategória: Általános
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Hogyan lettem a Windows Phone 7 fejlesztő társadalom tagja? bejegyzéshez

 1. Tihanyi Zoltán szerint:

  Ráadásul ha a Hipernet-es szép új világban még sikeres hívásokat is lehetne indítani és beszélgetés közben nem szakadna meg az milyen jó is lenne. Vagyis azért az alapszolgáltatásról sem kéne elfeledkezni, van aki például beszélni szeretne a készülékén. Amit pedig néha maga a gyártó (BlackBerry) tesz lehetetlenné.

 2. lipi szerint:

  de akkor most nuku 3g nem?

  • Névtelen szerint:

   “Kipinneltem” a “Cellular” ” Settings”-t a “Homescreen”-re es igy viszonylag konnyren ki- bekapcsolhato a 3G.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s